Durata de livrare: 2 - 5 zile
bucati de samburi caju. Provin din agricultura ecologica.
Acesti samburi Cashew sunt un produs al sortimentului RAPUNZEL HAND IN HAND - samburi Cashew din productie ecologica comercializate fair. Sfaramatura mare, dozator de energie bogat in vitamine si minerale.
Intrebuintare:
popular pentru rontait dar si pentru gatit si coacere, gust excelent in feluri de mancare curry bio sau presarat peste salata
Exotici si rafinati
Fructul de caju bio face parte din familia fructelor samburoase, fiind originar din America de Sud. Astazi, el este cultivat cu precadere in India si in sud-estul Asiei. Arborele de caju (Anacardium occidentale) produce o serie de pedunculi carnosi, la capatul carora se dezolta un fruct, ce seamana cu un ardei iute si are o culoare galbena-portocalie. La capatul acestui fruct se gaseste o singura „nuca” de caju. Acest sambure de culoare crem deschis spre alb are o forma de rinichi si o dimensiune de circa 2 cm.
Samburii bio sunt recoltati doar atunci cand ajung la stadiul optim de coacere, iar imediat dupa aceea ei sunt pusi la uscat la lumina soarelui. Pentru a se putea inlatura mult mai usor coaja care acopera acesti samburi, ei sunt supusi unui proces de incalzire sub aburi. Dupa ce li se inlatura coaja, samburii sunt transportati intr-o incapere incalzita pentru a se usca. Ulterior samburii sunt sortati si ambalati pentru transport.
Samburii de caju bio ofera organismului proteine, calciu, fier, zinc si potasiu. Mai mult decat atat, acest sambure contine vitamina B, mult magneziu si acizi grasi multiplu nesaturati, ce sunt extrem de sanatosi pentru organism.
Indulcire: neindulcit
Origine si calitate
Tara / Regiunea de origine Ingrediente principale: India
Produs organic: da
Ponderea ingredientelor organice: 100% organic
Sigiliul de stat: Sigla organica a UE
Adaugarea la tara a siglei UE: Agricultura indiana
Organismul de inspectie organica: DE-ÖKO-006
Ce standard este indeplinit: Standardul CEE 848/2018
Alte criterii de calitate si etichete: MANA IN MANA
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 2561 Kcal: 618 Grasimi: 50,25g Acizi Grasi Saturati: 10,65g Glucide: 19g Zaharuri: 5,5g Fibre: 6g Proteine: 19,45g Sare: 0,020g
Alergeni: caju