Afine - beneficii si proprietati

Afine - beneficii si proprietati

Daca o proprietate trebuie evidentiata dintre multele pe care le au afinele, (micile fructe de padure albastru inchis sau rosu care au cucerit lumea), este continutul lor ridicat de antioxidanti, substante care previn imbatranirea celulelor si ofera multiple beneficii pentru sanatate.

Departamentul pentru Agricultura al Statelor  Unite il listeaza drept alimentul cu cea mai mare putere antioxidanta dintre cele 40 de fructe analizate, datorita actiunii combinate a acizilor sai organici si a celor 15 antociani care ii confera culoarea sa particulara (inclusiv mirtilina, cianidina, definidina). , malvidina, peonidina si petunidida).

Valoare nutritionala pentru 100 g de afine:

  • Valoare energetica-  33 kcal;
    • Grasimi (lipide totale)-  0,6 g;
    • Proteine-  0,625 g;
    • Apa-  87,8 g;
    • Fibre alimentare totale-  4,9 g;
    • Carbohidrati-  6,05 g;
    • Colesterol- 0 mg;
    • Vitamina C- 9,7 mg;
    • Calciu- 6 mg;
    • Fier- 0,3 mg;
    • Vitamina D- 0 UI;
    • Vitamina B6- 0,1 mg;
    • Vitamina B12- 0ug;
    • Magneziu- 6 mg.

Adevarul este ca compozitia si valoarea sa nutritiva sunt o comoara pentru sanatatea  noastra, iar in plus, afinele au un continut scazut de calorii, 100 de grame dintre ele ne ofera 46 de calorii. Continua sa apara studii care dezvaluie efectele lor benefice asupra sanatatii, chiar si unii cercetatori le-au descris drept „rodul secolului XXI”.

Se pot cumpara proaspete, congelate, uscate, presate, in suc sau jeleu. Majoritatea expertilor sunt de acord ca alimentele congelate mentin vitaminele si antocianinele. Pe de alta parte, uscate si incalzite pentru a face dulceata sau sucul pasteurizat pierd mult din vitamina C. Se consuma de obicei la desert, dar si in sucuri sau alte preparate la micul dejun. Combinatiile cu fructe dau intotdeauna rezultate bune. Puteti opta pentru fructe rosii, precum capsuni, zmeura sau coacaze, sau alegeti un contrast cu mango, mar sau ananas.

Afinele salbatice  tind sa arate mai rau, dar au un gust mai pur decat cele cultivate. Trebuie sa le alegi pe cele care sunt ferme, fara piese umede sau deteriorate. Cu cat este mai aromata, cu atat mai gustoasa. Se pastreaza la frigider, aproximativ trei saptamani, si nu se spala pana cand urmeaza a fi folosite.

Consumul a 200 de grame de afine in fiecare zi timp de o luna poate imbunatati functia vaselor de sange si poate scadea tensiunea arteriala sistolica.

Unii experti atrag atentia ca, pentru a profita de toti nutrientii sai si a facilita digestia altor alimente, cel mai potrivit ar fi sa consumi fructele la micul dejun sau intre mese.

Consumul moderat de suc de afine este sigur si sanatos. Cu toate acestea, administrarea in cantitati excesive poate provoca reactii adverse, cum ar fi dureri abdominale, diaree si cresteri ale glicemiei. De asemenea, poate fi negativ la persoanele care iau medicamente anticoagulante.


Proprietatile si beneficiile afinelor

Protejeaza inima - reduce factorii de risc pentru boli cardiovasculare si diabet, cum ar fi acumularea de grasime abdominala;

Are actiune antiinflamatoare - continutul sau ridicat de antioxidanti exercita o functie antiinflamatoare in organism;

Reduce factorii de risc pentru boli cardiovasculare si diabet - cum ar fi acumularea de grasime abdominala;

Previne diabetul - datorita actiunii unuia dintre componentele sale, pterostilbenul, care regleaza nivelul zaharului din sange;

Imbunatatiti memoria - antocianina care este unul dintre nutrientii sai, este un puternic stimulator de memorie si poate inversa pierderea memoriei;

Este potrivit pentru infectii urinare - abundenta acizilor organici creste aciditatea urinei si previne proliferarea bacteriilor;

Are efecte benefice asupra vederii - imbunatateste pigmentarea retinei si vederea nocturna;

Perfect pentru dietele de slabit - continutul lor scazut de calorii si carbohidrati le fac un fruct perfect pentru pierderea in greutate;

Ce se intampla daca consum afine pe timp de noapte?

Ar trebui sa evitati fructele acide precum portocalele, mandarinele, strugurii, ananasul, prunele sau afinele. Motive? Ele va vor impiedica sa adormi si va pot provoca arsuri la stomac.

Cum se prepara sucul de afine pentru cistita:

Sucurile naturale pentru cistita sunt o propunere de completare a tratamentului medical.

Suc natural pentru cistita cu afine, soia si banane

•             1 banana medie si coapta;

•             ½ cana de lapte de soia (110 ml);

•             mana de afine (8 sau 9);

•             1 lingura de miere (20 g).

Cum se prepara afinele pentru vindecarea rinichilor:

•             Suc de 3 lamai.

•             1 cana de afine.

•             1/2 cana de apa.

Cum sa consumi afine pentru infectia urinara:

In general, se recomanda sa bei un pahar cu suc pur de afine de 3 ori pe zi. Important este ca acesta sa fie pur, adica sa fie natural si nu un preparat zaharat sau un inlocuitor de afine pentru ca, daca optezi pentru aceasta a doua varianta, nu vei simti nicio imbunatatire a starii de sanatate.

Afinele a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca tratament pentru infectiile tractului urinar. Se credea ca actioneaza prin acidificarea urinei, dar studii recente au aratat ca substantele sale active: fructoza si proantocianidinele actioneaza prin prevenirea aderentei bacteriei E-Coli.

Dupa ce am impartasit aceste beneficii si informatii despre afine, va surprindem cu o reteta de budinca delicioasa de afine si coacaze.

Daca sunteti in cautarea unui contrast mai mare de arome, puteti combina afinele cu bucati de mango sau ananas. In aceasta reteta, sau in orice alt preparat copt, aceste fructe de padure rosii arata grozav, deoarece isi pastreaza forma si culoarea frumoasa dupa coacere.

Budinca de coacaze de afine

Ingrediente:

•             1 paine sau bagheta;

•             50 g de unt;

•             200 g de afine si coacaze;

•             80 g nuci decojite;

•             4 oua;

•             150 g zahar brun;

•             125 ml frisca lichida;

•             225 ml lapte integral.

Mod de preparare:

1.            Ungeti cu unt bolurile individuale pentru cuptor.

2.            Taiati painea in felii putin peste 1 centimetru grosime.

3.            Ungeti  fiecare felie cu unt si puneti-le in recipiente pana se umplu complet.

4.            Bateti ouale cu zaharul brun. Se adauga smantana si laptele si se amesteca bine. Adaugati nucile tocate.

5.            Se toarna peste paine, apasand feliile astfel incat sa fie bine inmuiate cu lichidul.

6.            Deasupra puneti afine si coacaze.

7.            Gatiti aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 170ºC. Scoatem din cuptor, lasam sa se odihneasca si servim caldut.

Pofta buna!

Suport clienti 09:00- 16:00

0742203383 contact@bioveg.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!