Vă invităm să încercați o versiune vegană a chiftelelor, făcută cu ciuperci, ovăz și fasole neagră. Se combină perfect cu pastele făinoase!
Ingrediente
- 30g hribi deschidratați
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 linguriță de boia afumată dulce
- 1 x 400g conservă de fasole neagră, scursă și clătită
- 50g fulgi de ovăz
- 2 linguri pastă miso de orez
- 50 g pesmet
- paste
Pentru sosul de roșii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată foarte mărunt
- 1 cățel mare de usturoi, zdrobit
- un vârf de linguriță de ardei iute
- 2 conserve de 400g roșii bucăți
- 1 lingură zahăr brun
- ½ buchet mic de busuioc, tocat mărunt
Mod de preparare:
- Puneți hribii deschidratați într-un castron și turnați peste aceștia apă clocotită. Lasăți la hidratat timp de 20 de minute.
- Între timp, încălziți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa și prijiți-o la foc mic până se înmoaie și devine translucidă. Se adaugă usturoiul și boia de ardei și se gătesc timp de 1 minut.
- Puneți fasolea neagra ș ovăzul într-un robot de bucătărie. Blendați până când obțineți un amestec omogen. Turnați amestecul obținut într-un bol și adăugați peste acesta pasta miso, pesmetul și amestecul de ceapă. Strecurați și tocați mărunt ciupercile și adăugați-le bol. (Păstrați apa în care au stat ciupercile).
- Se amestecă bine toate ingredientele, iar din compoziția obținută se formează aproximativ 12 biluțe. Se lasă la răcit la frigider până este gata sosul.
- Încălziți 2 linguri de ulei într-o cratiță. Adăugați ceapa și prăjiți-o la foc mic timp până se înmoaie. Adăugați usturoiul și ardeiul iute și gătiți-le timp de 1 minut. Se adaugă roșiile și zahărul și se condimentează după gust. Lăsați sosul să fiarbă timp de 20 de minute la foc mic.
- Încălziți cuptorul la 180 grade C. Încălziți uleiul rămas într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adăugați chiftelele și prăjiți-e timp de 5 minute până se rumenesc uniform. Transferați-le apoi într-o tavă de copt și puneți-le la copt pentru 12 minute.
- Adăugați chiftelele gătite și puțin busuioc în tigaia cu sos și amestecați bine. Se servesc cu spaghette, fusilli sau mămăliguță!
Poftă bună!