Durata de livrare: 2 - 5 zile
ulei din seminte de dovleac prajite. Provine din 100% agricultura ecologica.
Ulei de gurmand in stil austriac. Uleiul de seminte de bostan bio contine 57% acizi grasi nesaturati, in special acizi linol, si astfel confera un spectru complet de acizi grasi pentru metabolism.
Intrebuintare:
Prin gustul sau intens si bogat este ideal pentru salate, dar si pentru a da un touch aromatic diferitor preferate, printre care celor cu legume, diferitor supe sau unui dressing. Ideal la preparatele raw vegan si a celor gatite la aburi.
Dovleacul de ulei, de exemplu Cucurbita pepo sau c. Maxima, este un dovleac deosebit cu putina pulpa si multi samburi fara coaja. Acesti dovleci sunt crescuti cu precadere in sudul Rusiei, Ungaria si Austria. Uleiul din seminte de dovleac este cunoscut si sub numele de „Uleiul din semintele fermierului”, o specialitate din regiunea Stiria. Semintele de dovleac pentru Uleiul din seminte de dovleac Rapunzel sunt prelucrate in Austria. Ele sunt prajite de catre prese pentru a le intari gustul fin caracteristic a acestor samburi. In continuare samburii sunt presati la rece printr-un proces hidraulic gentil pana se obtine delicatesea de ulei de culoare verde inchis.
Interesant:
Uleiul din seminte de dovleac contine in proportie de 52% acizi grasi multipli nesaturati, in special acid linoleic, oferind astfel un spectru complet de acizi grasi pentru metabolism. Datorita gustului sau propriu distinct, uleiul din samburi de dovleac se potriveste foarte bine pentru asezonarea legumelor fierte, Saucen, dressing-uri si supe.
Tipps:
- Pentru o maioneza verde;
- Pentru aromatizarea salatelor;
- Preparat stirian traditional pentru cartofi si branza de vaci;
- Pentru intregirea supei de dovleac.
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 3404 Kcal: 828 Grasimi: 92g Acizi Grasi Saturati: 17g Acizi Grasi Mononesaturati: 27g Acizi Grasi Polisaturati: 48g Glucide: 0g Zaharuri: 0g Proteine: 0g Sare: 0g